پنجشنبه 6 ارديبهشت 1403
طوباي زرين جشنواره تجسمي فجر به برگزيدگان اهدا شد بازگشت

با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي

شش هنرمند تجسمي تجليل شدند

طوباي زرين جشنواره تجسمي فجر به برگزيدگان اهدا شد


اختتامیه ششمین جشنواره‌ بین‌المللی هنرهاي تجسمی فجر، عصر یکشنبه 4 اسفند با تجليل از شش هنرمند، اهداي جوايز برگزيدگان و با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی ششمين جشنواره بين المللي هنرهاي تجسمي فجر، در اختتاميه ششمين جشنواره بين المللي هنرهاي تجسمي فجر با حضور علي جنتي؛ وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، علي مرادخاني؛ معاون امور هنري، مجيد ملانوروزي؛‌مدير كل هنرهاي تجسمي و سيد عباس ميرهاشمي؛ دبير كل جشنواره از شش هنرمند غلامعلي مكتبي(تصويرگر)، ابراهيم حقيقي (طراح گرافيك)، محمد باقر آقاميري (نگارگر)، جواد عليزاده (كاريكاتوريست)، طاهر شيخ الحكمايي(مجسمه ساز) و ايرج اسكندري (نقاش) تجليل شد.

همچنين كتاب ششمين جشنواره تجسمي فجر توسط معاون امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، مدير كل هنرهاي تجسمي و دبير كل جشنواره رونمايي شد.

علي جنتي؛ وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين مراسم گفت: آثار و پدیده های هنری در زمینه هنرهای تجسمی نشان دهنده سرمایه ی عظیم این حوزه در کشورمان است. و با توجه به پیشینه تاریخ فرهنگ و هنر ایران امروزه تعداد نخبگان و هنرمندان فعال در عرصه هنرهای تجسمی کشور بسیار است و آثارتولیدی آنها قابل تقدیر است.
جنتي افزود: هنرمندان برجسته کشور ما به خصوص نسل جوان در بخش های مختلف از جمله "هنرهای تجسمی"، "سینما"، "تئاتر"، "هنرهای نمایشی"، "موسیقی" و ... که گام می گذارند افتخار می آفرینند.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي  گفت: وظیفه ما به عنوان خادمان هنرمندان، تلاش برای معرفی و جهانی کردن آثار تولیدی هنرمندان کشورمان است تا بتوانیم آثار آنها را در تالارهای مختلف عرصه بین الملل به نمایش بگذاریم.

جنتی افزود: بسیار خوشحالم امروزه آثار پدیدآورندگان عرصه هنرهای تجسمی در بسیاری از کشورها ارزش و جایگاه واقعی و در خور شان خود را یافته و جامعه بین الملل به ارزش های آنها پی برده اند.

وی در پایان ضمن قدردانی از تلاش تمامی هنرمندان و دست اندرکاران حوزه فرهنگ و هنر کشورمان گفت: عرضه آثار هنرمندان از جمله هنرهای تجسمی در دیگر کشورها درمعرفی تاریخ فرهنگ و هنر کشور ایران نقش به سزایی می تواند داشته باشد.

سید عباس ميرهاشمی؛ دبیرکل ششمین جشنواره‌ی بین‌المللی تجسمی فجر ضمن ابراز امیدواری برای پوشش درست ظرفیت‌های فراوان هنرهای تجسمی اظهار داشت: جشنواره بین‌المللی تجسمی فجر رویداد گسترده‌ای است که هنرمندان از سایر استان‌ها و همچنین کشورهای دیگر در آن شرکت دارند و علاوه‌ بر آن آثار تجسمی در دیگر کشورها هم به نمایش گذاشته شد که این شاخصه باید موجب شود به این جشنواره به عنوان رویدادی فراگیر توجه کنیم.

دبیرکل ششمین جشنواره تجسمي فجر در پایان صحبت‌های خود بیان کرد: امیدواریم این رویداد با ظرفیت‌ و امکانات موجود مورد بررسی قرار بگیرد تا شاهد رشد و اعتلای این رویداد در ابعاد علمی، نظری و اجرایی آن باشیم. همچنین امیدواریم مسوولان پیمانه‌ی هنرهای تجسمی را به اندازه داشته‌هایش در نظر بگیرند.

مجید ملانوروزی؛ مدیرکل دفتر امورهنرهای تجسمی و دبیر شورای سیاست‌گذاری جشنواره با بیان برنامه‌های آینده این مرکز برای ارتقاي جایگاه فعالیت‌های تجسمی در کشور گفت: ما به تحول و نوآوری اعتقاد داریم اما تجربه نشان می‌دهد چنین رویکردی وقتی توسط موسسه‌های خصوصی اتخاذ شود راحت‌تر به مرحله اجرا می‌رسد تا هنگامی که یک نهاد دولتی با تمام مسائل خود چنین سیاستی را اتخاذ می‌کند.

ملانوروزي افزود: ما تلاش داریم چنین هدفی را پی‌گیری کنیم و امیدواریم هنرمندان، کارشناسان و اهالی رسانه‌ در این مدت با پیشنهادها و انتقادهای خود ما را یاری کنند و مدیران را در بررسی‌های خود مصون ندارند تا شرایط تعالی هنرهای تجسمی را فراهیم کنیم.

این مدیر همچنین بر توجه مرکز برای جلب اعتماد هنرمندان تاکید کرد و اظهار داشت: در این مسیر نگاه ویژه به جلب اعتماد موسسه‌ها و گالری‌های هنری خواهیم داشت و سعی می‌کنیم محدودیت‌ها را از پیش پای هنرمندان برداریم و شفافیت‌ها را بیشتر کنیم تا امور ساده‌تر پيش برود.

ملانوروزی در انتها با بیان اینکه با در نظر گرفتن تسهیلات در جهت ارتقاي کیفیت آثار عنوان کرد: یکی از اهداف ما فعال‌سازی بی ينال‌هایی است که یا به دلایل مادی و یا هر دلیل دیگر فعالیت‌ آن‌ها طی مدت سپری شده مغفول مانده است. به کمک انجمن‌ها و موسسه‌های گوناگون، هنر تجسمی را فعال‌تر خواهیم کرد که پیشاپیش از همکاری همه دست‌اندرکاران در این مسیر سپاسگذارم.

علی مرادخانی؛ معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نيز در اختتامیه ششمین جشنواره بین‌المللی تجسمی فجر با اشاره به سخنان مدير كل هنرهاي تجسمي و دبير كل هنرهاي تجسمي گفت: اگر آنچه توسط دوستان عنوان شد اتفاق بیفتد شرایط مبارکی برای هنرهای تجسمی کشور اتفاق خواهد افتاد. همچنین اگر بتوانیم رویکرد موجود در زمینه اقتصاد هنر و دیپلماسی فرهنگی را مورد توجه قرار دهیم و پی‌گیری کنیم، قطعا شاهد گشایش‌های زیادی خواهیم بود.

مرادخاني افزود: امیدواریم در حوزه دیپلماسی فرهنگی شاهد تبادل مجموعه آثار و رفت و آمد هنرمندان باشیم که به ویژه در زمینه آموزش رایزنی‌ها در این زمینه آغاز شده و به زودی کارگاه‌های آموزشی توسط هنرمندان با تجربه دیگر کشورها برگزار می‌شود.

معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه تازه در آغاز راه قرار داریم بیان کرد: این تبادل فرهنگی برای آشنایی هنرمندان ایرانی و برقراری ارتباط با آثار خلق شده در دیگر نقاط جهان بسیار اهمیت دارد، چراکه ما را از جریان روز عرصه هنرهای تجسمی در دیگر نقاط مطلع خواهد کرد.

این مدیر همچنین در خصوص برنامه معاونت هنری برای در نظر گرفتن سازوکاری جهت ایجاد تسهیل مالیات‌ها در این عرصه سخن گفت و اظهار داشت: باید بین مبادلات اقتصادی کالاهای فرهنگی و تجاری تمایز قائل شویم، چراکه این مساله موجب رونق بخشی به فعالیت‌ها خواهد شد که فکر می‌کنم از نیمه نخست سال آینده اجرایی شود.

مرادخانی از حضور چشمگیر هنرمندان بیشتر استان‌ها در جشنواره‌ تجسمی و دیگر جشنواره‌ها از جمله تئاتر موسیقی به عنوان یک ویژگی‌ یاد کرد و گفت: هنرمندان ما در استان‌ها استعدادهای شگرفی دارند که لازم از آن‌ها در جهت دیپلماسی فرهنگی استفاده كنيم. ما باید فضا را برای جوانان سراسر کشور فراهم کنیم تا فعال شوند و شرایطی را فراهم بیاوریم تا آثار آن‌ها نیز به فروش برسد تا برای ادامه راه دلگرم شوند.

وی همچنین بر جلب نظر مردم برای خرید آثار تجسمی تاکید کرد و افزود: اگر بتوانیم این هنر را در سبد زندگی مردم قرار دهیم موفق خواهیم بود، چون در حال حاضر این هنر در زمره علاقه‌های گروه‌های الیت جامعه شناخته می‌شود. اما با توجه به گرایش مردم به خرید هدایا به مناسبت‌های گوناگون، اگر بتوانیم کاری کنیم که مردم به جای خرید کالاهای دیگر مثلا به تهیه تابلو و آثار تجسمی روی بیاورند موفق خواهیم شد که گالری‌ها در این زمینه نقش مهمی ایفا می‌کنند.

معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان اظهار داشت: همه باید دست به دست یکدیگر بدهیم تا جریان‌سازی اتفاق بیفتد و مسیری را طی کنیم که امید ایجاد شده در دل مردم ادامه پیدا کند. اگر هنر در یک جامعه‌ جریان پیدا کند، آن اجتماع را پویاتر خواهد کرد و ما به این وسیله می‌توانیم به سوی ایران شایسته و ایرانی شایسته‌ی این کشور که همه در جهت اعتلای آن تلاش داریم حرکت کنیم.

در ادامه این مراسم "ژان گامی" عضو هیات داوران بخش عکاسی جشنواره از کشور فرانسه با بیان اینکه از تنوع آثار شرکت کننده در این جشنواره متعجب شدم گفت: این آثار بیشتر بیان احساس بشری بود و در واقع آثار هنری زبان مشترک بین فرهنگ‌هاست.

وی ادامه داد: این فرهنگ است که به بشر اجازه صعود به درجاتی بالاتر از کره زمین را می‌دهد و پاسخگوی سوالات دنیا است. تمام آثار ارایه شده در این جشنواره قابل تحسین است.

بهرام کلهرنیا عضو شورای سیاستگذاری ششمین جشنواره بین‌المللی تجسمی فجر نیز گفت: فجر

جشنواره جشنواره‌های ماست و این سوال مطرح است که در جهان امروز ایرانی آیا جایگاه جشنواره فجر نیاز به بازنگری ندارد.

كلهرنيا با بیان اینکه از جشنواره فجر انتظار داریم آئینه تمام نمای وضعیت فرهنگی ما باشد ادامه داد: فجر در کنار تمام جریان‌های فرهنگی به افق آینده سرزمین اشاره می‌کند. جشنواره وظایفی دارد اعم اینکه نشان دهد کجا ایستاده‌ایم و چه کار کرده‌ایم و در واقع گزارشی است برای روزگار.

كلهرنيا یکی از معیارهای توسعه یافتگی میزان دسترسی افراد به اسناد هنری است افزود: اسناد هنری در دگرگونی انسانی نقش ایفا می‌کنند. آثاری که در جشنواره روی دیوار گالری‌ها رفتند نشان از  بیشترین تلاش و فعالیت ما بوه است. ما از مدیران برگزیده فرهنگی‌مان انتظار داریم تا برای تعیین سرنوشت انسانی و فرهنگی ما به طریق دیگری بکوشند.

کلهرنیا با تاکید بر اینکه چرخه اقتصاد آثار هنری ما بیمار است افزود: این چرخه از هزار جا لنگ می‌زند و تنها مشکل مساله حذف مالیات‌ها نیست. جشنواره فجر به پا می‌شود تا به داشته‌هایمان افتخار کنیم ولی آیا نباید هنرمندان به این بهانه مورد حمایت قرار بگیرند.

وی تصریح کرد: باید آموزش هنری در مدارس بازنگری شود چرا که افراد بدون هیچ برنامه ریزی برای کسب مدرک وارد این عرصه می‌شوند ولی باید دید زمانی که وارد جامعه اقتصادی هنر می‌شوند چه تولید می‌کنند، آیا آنهارا به بیراه نکشانده‌ایم.

وی گفت: این دستی را که به سوی ما آمده می‌فشاریم چرا که آرزوی ما توسعه هنری، بازنگری چرخه اقتصاد هنر و آموزش و تعیین آیین نامه های جدید برای بهبود امور است.

وی تصریح کرد: اگر این آیینه فجر کج بتابد ما شکست خورده‌ایم.

در اين مراسم جوايز رتبه هاي اول و دوم جشنواره در رشته هاي نقاشي، خوشنويسي، سراميك هنري، مجسمه سازي، ‌نگارگري، عكاسي، پوستر، كاريكاتور و تصويرسازي با حضور داوران خارجي و ايراني و دبريان رشته هاي جشنواره اهدا شد.

جوايز و تنديس طوباي زرين برگزيدگان اول جشنواره توسط وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، معاون امور هنري، مدير كل هنرهاي تجسمي، دبير كل جشنواره، غلامحسين اميرخاني و كامبيز درم بخش اهدا شد.

 تکنوازی فلوت توسط کلاریز کشاورز با عنوان "در جستجوی زمان از دست رفته" و با آهنگسازی علی‌رضا مشایخي، تكنوازي پيانو، و اجراي سرود اي ايران توسط گروه كر فرهنگسراس ارسباران از ديگر برنامه هاي اختتاميه ششمين جشنواره بين المللي هنرهاي تجسمي فجر بود.

 برگزيدگان ششمين جشنواره بين المللي هنرهاي تجسمي فجر 

هیأت داوران رشته‌های نقاشی، خوشنویسی، نگارگری، سرامیک هنری، مجسمه، تصویرسازی، کاریکاتور، پوستر، عکس و فیلم مستند هنرهاي تجسمي، نفرات اول تا سوم این رشته‌ها را به ترتيب زير اعلام كردند. 

 

رشته‌ی نقاشی:

رتبه اول: سیده‌فاطمه شاکری(32 ساله) / استان مازندران/تنديس طوباي زرين، دیپلم افتخار و60 ميليون ريال جایزه‌ی نقدی

رتبه دوم: مریم عبدالهی (28 ساله) / استان تهران/ دیپلم افتخار و 50 ميليون ريال جایزه‌ نقدي

رتبه سوم: محمود باجلان (43 ساله) / استان البرز/ دیپلم افتخار و 40 میلیون ریال جایزه نقدی

 

رشته‌ی خوشنویسی (گرایش نستعلیق):

رتبه اول: علی خیری حبیب‌آبادی (36 ساله)/ استان اصفهان/ تنديس طوباي زرين، دیپلم افتخار و 60 ميليون ريال جایزه‌ی نقدی

رتبه دوم: صفر گالشی(32 ساله) /استان اردبيل/ دیپلم افتخار و 50 ميليون ريال جایزه‌ی نقدی

رتبه سوم: سلیمان میری (27 ساله)/ استان لرستان/ دیپلم افتخار و 40 میلیون ریال جایزه‌ی نقدی

 

رشته‌ی خوشنویسی (گرایش شکسته نستعلیق):

رتبه اول: ذبیح‌الله لولوئی مهر (31 ساله) / استان البرز// تنديس طوباي زرين، دیپلم افتخار و  60 ميليون ريال جایزه‌ی نقدی

رتبه دوم: بهادر پگاه (25 ساله)/ استان قزوین/ دیپلم افتخار و 50 ميليون ريال جایزه‌ی نقدی

رتبه سوم: رضا امینی (32 ساله) / استان قزوین/  دیپلم افتخار و 40 میلیون ریال جایزه‌ی نقدی

 

رشته‌ی خوشنویسی (گرایش نسخ و ثلث):

رتبه اول: مجید داستانی (33 ساله) /استان قم/تنديس طوباي زرين، دیپلم افتخار و 60 ميليون ريال جایزه‌ی نقدی

رتبه دوم: محمدتقی اسدی (35 ساله)/ استان قم/ دیپلم افتخار و 50 ميليون ريال جایزه‌ی نقدی

 رتبه سوم: فرهاد شیرخانی (46 ساله) /استان خراسان رضوی/ دیپلم افتخار و 40 میلیون ریال جایزه‌ی نقدی

 

 رشته‌ی نگارگری (گرایش نگارگری):

رتبه اول: حسین حبیبی (39 ساله)/ استان تهران/تنديس طوباي زرين، دیپلم افتخار و 60 ميليون ريال جایزه‌ی نقدی

رتبه دوم: طيبه نداف (27 ساله)/ استان تهران/ دیپلم افتخار و 50 ميليون ريال جایزه‌ی نقدی

رتبه سوم: سمیرا  سیدفتاحی (24 ساله) /استان اصفهان/ دیپلم افتخار و 40 میلیون ریال جایزه‌ی نقدی

  

رشته‌ی نگارگری (گرایش گل و مرغ):

رتبه اول: اكرم ضيايی(32 ساله)/ استان تهران/ تنديس طوباي زرين، دیپلم افتخار و 60 ميليون ريال جایزه‌ی نقدی

رتبه دوم: محمدرضا آقامیری(24 ساله) /استان البرزدیپلم افتخار و 50 ميليون ريال جایزه‌ی نقدی

رتبه سوم: مجید فتاحی(37 ساله) /استان اصفهان/ دیپلم افتخار و 40 میلیون ریال جایزه‌ی نقدی

 

رشته‌ی نگارگری (گرایش تذهیب):

رتبه اول: بهرام مهربان کردستان (41 ساله) /استان كردستان/ تنديس طوباي زرين، دیپلم افتخار و 60 ميليون ريال جایزه‌ی نقدی

رتبه دوم: مریم لبانی مطلق (35 ساله) /استان تهران/ دیپلم افتخار و 50 ميليون ريال جایزه‌ی نقدی

رتبه سوم: نسرین آقامیری (32 ساله) /استان البرز/ دیپلم افتخار و 40 میلیون ریال جایزه‌ی نقدی

 

رشته‌ی سرامیک هنری:

رتبه اول: مجید ضیائی و محمدعلی سجادی/ استان آذربایجان شرقی/  تنديس طوباي زرين، دیپلم افتخار و 60 ميليون ريال جایزه‌ی نقدی

رتبه دوم: معصومه رضازاده (32 ساله) /استان آذربايجان‌ شرقي/دیپلم افتخار و 50 ميليون ريال جایزه‌ی نقدی

رتبه سوم: حجت‌الله عسکری الموتی (29 ساله) /استان آذربایجان شرقی/ دیپلم افتخار و 40 میلیون ریال جایزه‌ی نقدی

 

 رشته‌ی مجسمه‌سازی:

رتبه اول: امیرمهدی انصاری(28 ساله) /استان البرز/تنديس طوباي زرين، دیپلم افتخار و 60 ميليون ريال جایزه‌ی نقدی

رتبه دوم: علی خطایی ایلخچی (33 ساله) /استان اصفهان/ دیپلم افتخار و 50 ميليون ريال جایزه‌ی نقدی

رتبه سوم: پژمان علومی (33 ساله) /استان تهران/ دیپلم افتخار و 40 میلیون ریال جایزه‌ی نقدی

 

رشته‌ی تصویرسازی:

رتبه اول: عاطفه ملکی‌جو (37 ساله) /استان تهران/ تنديس طوباي زرين، دیپلم افتخار و  60 ميليون ريال جایزه‌ی نقدی

رتبه دوم: آمنه اربابون (34ساله) /استان تهران/ دیپلم افتخار و 50 ميليون ريال جایزه‌ی نقدی

رتبه سوم: والنتین جورجیو (44 ساله) /بلغارستان/ دیپلم افتخار و 1000 دلار جایزه‌ی نقدی کشور

  

رشته‌ی کاریکاتور(گرایش کارتون):

رتبه اول: دیوید ولا (47 ساله) /کشور اسپانیا/ تنديس طوباي زرين، دیپلم افتخار و1500 دلار جایزه‌ی نقدی

رتبه دوم: محمود آزادنیا (28 ساله) /استان خراسان رضوی/ دیپلم افتخار و 50 ميليون ريال جایزه‌ی نقدی

رتبه سوم: فرزانه وزیری‌تبار (26 ساله) /استان تهران/ دیپلم افتخار و 40 میلیون ریال جایزه‌ی نقدی

 

رشته‌ی کاریکاتور (گرایش چهره):

رتبه اول: یاسر خان‌برای (23 ساله) /استان کردستان/ تنديس طوباي زرين، دیپلم افتخار و 60 ميليون ريال جایزه‌ی نقدی

رتبه دوم: والتر توسکانو (40 ساله) /کشور پرو/ دیپلم افتخار و 1200 دلارجایزه‌ی نقدی

رتبه سوم: عباس محمدی خوزانی (37 ساله) /استان اصفهان/ دیپلم افتخار و مبلغ 40 میلیون ریال جایزه‌ی نقدی

 

رشته‌ی پوستر:

رتبه اول: داود صفری (23 ساله) /استان گلستان/ تنديس طوباي زرين، دیپلم افتخار و 60 ميليون ريال جایزه‌ی نقدی

رتبه دوم: عطا محمدی (24 ساله) /استان تهران/ دیپلم افتخار و 50 ميليون ريال جایزه‌ی نقدی

رتبه سوم: منصور مقدم کوهی (26 ساله) /استان زنجان/ دیپلم افتخار و 40 میلیون ریال جایزه‌ی نقدی

 

رشته‌ی عکاسی:

رتبه اول: فاطمه شفیعی /استان تهران/ تنديس طوباي زرين، دیپلم افتخار و 60 ميليون ريال جایزه‌ی نقدی (41 ساله)

رتبه دوم: مسعود محمدی (32 ساله) /استان خوزستان/  دیپلم افتخار و مبلغ 50 ميليون ريال جایزه‌ی نقدی

رتبه سوم: آرش صحرانورد (21 ساله) / استان مرکزی/ دیپلم افتخار و 40 میلیون ریال جایزه‌ی نقدی

  

بخش فیلم:

جایزه‌ی بهترین کارگردانی جشنواره «پژمان مظاهری‌پور»؛ کارگردان فیلم «دستگرد یزد شاپوران»، دیپلم افتخار، 30 میلیون ریال جایزه‌ی نقدی و نیز 50 میلیون ریال جایزه‌ی حمایتی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برای تولید و ساخت فیلم بعدی با موضوع هنرهای تجسمی به خاطر استفاده هنرمندانه و خلاقانه از عناصر هنرهای تجسمی در فیلم مستند

جایزه‌ی ویژه‌ی هیأت داوران به «محمدرضا فرطوسی»؛کارگردان فیلم مستند «چشم‌ها»، دیپلم افتخار و 15 میلیون ریال جایزه‌ی نقدی به همراه جایزه‌ی حمایتی پنجاه میلیون ریالی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برای تولید و ساخت فیلم بعدی با موضوع هنرهای تجسمی  

** دبیر بخش فیلم مستند جایزه‌ی ویژه‌ی دبیر شامل دیپلم افتخار و 15 میلیون ریال جایزه‌ی نقدی را اهداء می‌کند به نویسنده و کارگردان فیلم مستند «خوابگرد»، «محمدرضا عینی»

 

 بهترین پژوهش:

«قاسم سیاسر»؛ پژوهشگر فیلم مستند «میرزا»، جایزه‌ی جشنواره شامل دیپلم افتخار و 15 میلیون ریال جایزه‌ی نقدی

 

بهترین تصویربرداری:

«مجید عاشقی»؛ تصویربردار فیلم مستند «تنها یکی درخت‌ام»، جایزه‌ی بهترین تصویربرداری جشنواره شامل دیپلم افتخار و 20 میلیون ریال جایزه‌ی نقدی

  

 تکنوازی فلوت توسط کلاریز کشاورز با عنوان "در جستجوی زمان از دست رفته" و با آهنگسازی علی‌رضا مشایخي، تكنوازي پيانو، و اجراي سرود اي ايران توسط گروه كر فرهنگسراس ارسباران از ديگر برنامه هاي اختتاميه ششمين جشنواره بين المللي هنرهاي تجسمي فجر بود.

تاريخ خبر:  1392/12/05